I'm back

Nu sitter jag på samma ställe som för en vecka sen, i soffan i lägenheten i Oslo. Känns som att tiden stått stilla här allt är likadant. När jag åkte stängde jag av alla element då jag tyckte det var onödigt att de drog massa el, nu är det så kallt att jag kan se hur det ryker när jag andas. En sak som är säker; det blir inga fler vintrar för mig i Norge. Detta får bli min första och ända. Det är svinkallt och fullkomligt kassa element som inte värmer för fem öre. Nästa vinter ligger jag på någon beach med en drink i hand ;)

Ne usch, jag kan inte påstå att det känns någe kul att vara tillbaka. Jag är trött och frusen och ska till jobbet om tre timmar. Jag vill hem igen till mitt sovrum i Eskilstuna, ligga under mitt underbara täcke i en varm lägenhet. Jag saknar familjen och vännerna redan. Jag är helt själv här borta :( It sucks på ren engelska!!

Bussresan gick jätte bra hit, kunde dock inte sova lika bra som jag brukar kunna på bussar så är väl inte helt utvilad just nu. Det var så jäkla störande varje gång det kom ett stopp och folk skulle av och på. Jag satt och hade två platser för mig själv ganska långt fram. Varje gång någon kom på bussen tog jag bort min väska från den andra platsen ifall det var fullt överallt annat. Det var aldrig någon som satt sig brevid mig så jag hade inte behövt göra mig besväret utan hade kunnat sova vidare istället. Det var väl kanske först de två sista timmarna som jag fick någon dugglig sömn pch innan jag visste ordet av det var jag framme i Oslo.

Nu är jag trött och frusen men så fort jag tinnat upp lite och fått kaffe i mig ser jag nog livet på sin ljusare sida.

Hörs efter jobbet!

2 hours left

Har ganska precis två timmar kvar i hemmet innan jag sitter på bussen tillbaka. Väskorna är packade och klara, så nu är det bara att njuta av de sista timmarna. Det är så himla konstigt vad lugn jag känner mig över att åka tillbaka. Ångesten kanske sätter in på bussen någonstans halvvägs :P För det är det ända ordet jag kan beskriva förra gången med, ångest. Jag har väl helt enkelt accepterat det hela. 
Det kanske beror på att jag ser fram emot det nya året och vad det för med sig till mitt liv i Oslo. I januari verkar det  som om jag kommer få ganska mycket sverige besök, så det känns jätte kul! Det enda jag vet med säkerhet är att Petra och Elin kommer på jobb och lägenhets sök den 9 januari och det ser jag jätte mycket fram emot. Sen är det flera som säger att det skulle vilja komma men inget bestämt än,  men det känns så roligt att folk faktiskt vill ta sig hit. 

Igår var jag och drack ett glas vin med min fina kusin Melanie. Hon har ju gått och blivit myndig medans jag varit borta. Det var kul att få en uppdatering på vad som händer i hennes liv, jag missar ju hela hennes sista år på gymnasiet nu när jag är i Oslo.

Idag har jag som sagt varit och handla. Har en hel resväska med kött, hihi låter ju skit äckligt men nu har jag massa måltider, kommer att räcka i alla fall en månad framåt minst :D Det blir lite jobbigt att ha med sig två resväskor men det är det värt! Nu ska jag banne mig bli pengar smart och lyckas vara duktig och spara massor av min lön!

Innan affären hann jag med att träffa både Heidi och Channette. Heidi hann jag tyvärr bara träffa en snabbis. Jag hade velat sätta mig ner och fika och bara prata massa skit som vi så många gånger gjorde i sommras men tiden sprang ifrån mig den här gången. Jag saknar mina teater tjejer så jag blir galen. Om det är något som Eskilstuna har som inte Oslo har så är det dem. Människor som jag var van att träffa varje dag och nu ser jag inte dem på flera månader. Det fan inte helt okej :P Därför det ska bli så kul när Elin och Petra flyttar hit, (Notera att jag skrev när och inte om ;)

Teater brudar!!
Snygga brudar; Filippa, Heidi,Elin,Petra och Channette


Ne nu ska jag umgås med min kära familj och gosa med min hund innan avfärd. Be en bön eller nått för mig att jag klara mig fram ordentligt till Oslo. Kan väl inte påstå att väglaget är det bästa.

See you in Oslo!



Det nalkas tillbaka färd

Imorgon kl 19.20 sitter jag på bussen tillbaka till oslo :/ Känns väl lite halv bra. Det har varit helt underbart att vara hemma och jag ser inte framemot att åka tillbaka till en tom lägenhet. Usch jag ser den framför mig helt mörk och kall. Men jag åker ändå tillbaka med ett lugn som inte fanns förra gången jag åkte tillbaka. Jag har varit i Oslo i tre månader nu och faktiskt skapat mig ett liv där. Förra gången var jag mitt uppe i att fixa allt och allt var så jävla nytt.
För hur underbart det är att vara hemma är det i Oslo jag ska vara just nu. Jag känner nu att jag inte ångrar mitt beslut att flytta dit, jag skulle inte ändra det om jag kunde. För visst skulle jag tröttna på att bara gå här hemma om dagarna, och som jag skulle sakna friheten jag fått nu när jag är hemifrån. Goda ting bör komma i små mängder, även om jag inte skulle haft något emot att stanna tills efter nyår. Tror dock att det finns en stor chans att min mamma dyker upp den 30:e och stannar över nyår så jag slipper förhopningsvis vara själv =).

Idag har dagen spenderas hos min söta farmor och farfar. Den ena hör nästintill inget och den andra ser inget men trots det är det väldigt pigga för att vara 85 och 90 år gamla :) Söta

Imorgon ska jag handla mat som jag ska ta med till Norge, ska även försöka hinna sätta sprätt på mitt present kort annars måste det vänta till nästa gång jag kommer till E-town. Sen ska jag luncha med mamma och morfar. Det blir super mysigt. Nu ska jag se om jag får tag i min kusin och om vi ska träffas något ikväll.

Bye bye!


Home Sweet Home

Vet ni hur underbart skönt det är att vara hemma när man varit borta länge!? Så jäkla skönt att bara gå och mysa utan att behöva tänka på jobb och att fixa med mat och tvätt :P

I torsdags spenderades hela dagen med världens bästa människor. Vi käka på favorit resturangen Ming, finns inget som går upp mot deras kinamat. Efter julklapps utdelning gick vi vidare hem till Annas pojkvän Jans lägenhet där vi som alltid spelade Mario cart. Som jag älskar det spelet som alltid lyckas locka fram våra mest charmiga sidor. Aldrig svär jag så grovt som när man svänger av en bro eller blir skjuten av ett sköldpaddsskal.
Lyckades inte få några bra bilder, visade sig att alla blev små suddiga när jag förde över dem till datorn så jag lägger in några extremt gamla bara för att de är så söta :D

hgjk
En gång då vi hade lite för mycket tid på oss innan vi skulle på bio ;) Tiden spenderades med att ta emotionella bilder

gky
Grönalund för 100 år sen!

Igår firades julafton, Vi var väldigt få i år men det gjorde inget för mig, för så trevligt och mysig har heller inte julafton varit på flera år. Jag är mycket nöjd över skörden av julklappar, speciellt från min kära bror som lyckars pricka in två favoriter. Ett par tofflor i äkta fårskinn och ett presentkort på en bokhandel. Helt perfekt då jag fryser så det finns inte i Oslo och jag som älskar böcker kan nu gå och frossa i min favorit bokhandel, Kultur butiken!

Jul
Min underbara familj som vägrar samarbeta med mig och min kamera ;)

Jackie
Och seriöst hur söt blev han inte i tröjan jag köpte??

Vill också passa på att skriva grattis till min bror och hans flickvän som firar tre år idag.hg

God fortsättning!


God Jul

Jul

Vill bara önska alla en riktigt God Jul. Hoppas ni får en helt underbar julafton i gott sällskap. Själv njuter jag i fulla drag av att umgås med min fina familj!

Bittersweet Farewell

Sitter hemma i mitt barndomsrum (okej bodde hemma för 3 månader sen men det låter så moget och vuxet att skriva så). Efter en 6 timmars lång buss resa är jag nu i fina Eskilstuna, Staden blir bara finare och finare ju längre jag är ifrån den :P. Nu ska jag bara mysa för fulla muggar av att vara hemma. För den 28:e sitter jag på en buss tillbaka till Norge igen. Som det ser ut så sitter jag förmodligen också själv på den då jag inte lyckats locka med mig någon ännu :/ Har inte gett upp hoppet men det ser inte ljust ut.

Igår var ännu en hel dag på jobbet. Jag gick upp tidigt för att möta Tobias på stationen där vi sen tog tåget till flygplatsen för att vara med på jobbets julfrukost. Det var mening att vi skulle möta Ida utan för Franks men den tösen (menar det svenska ordet!!) hade försovit sig. Så vi begav oss till frukosten utan henne. Det var faktsikt jätte mysigt med goda mackor och kaffe,glögg,saft och gröt. Sen fick vi Julgave från jobbet, det var ironiskt nog korv. Säkerligen väldigt dyr sådan men inget för mig. Dock helt perfekt då jag inte hittat något till min styvpappa Peter och han kommer älska det så där var en julklapp avklarad :P Lite senare dök Ida upp och efter en timma eller så gick de andra tillbaka till jobbet medan jag och Ida hade tid att ta död på då vi båda började senare.

Vi gick runt lite på flygplatsen och Ida passade på att säga hej då till massa folk då hon jobbar sitt sista pass på torsdag. Sen åkte vi till en sportbutik där Ida spenderade ett presentkort.

Vid tre tiden stod jag bakom kassan på Franks och runt fem tiden kom Ida. Det var också då jag kom på att vi jobbade vårat sista pass ihop. Jag jobbade sista innan jul igår och Ida kommer inte tillbaka till Franks efter jul. Det första timmarna vi jobbade hade vi hur mycket som helst att göra. Folk hela tiden, sen var det som att någon tröck på stop knappen. Det blev hel lugnt, vi passade på att göra allt vi inte hunnit med som att fylla på inför morgon dagen och städa. Jag passade på att byta ut de glassarna som nästan var slut. Det var helt perfekt för jag och Ida tog varsin sked och ställde oss i bakrummet och käka det sista. Vi stod och prata och varvade med att gå fram och kolla om någon stod och vänta vid kassan. Det gjorde det inte, vi hade jätte lugnt i slutet.

Jag slutade kl 23.30 men stannade kvar tills Ida stängde sen satt vi och pratade en timma efter, till slut var jag tvungen att hinna med mitt sista tåg men jag hade väldigt gärna suttit kvar och pratat längre. Vi kramades och valde att inte säga Hej då utan vi ses istället.
Det är otroligt vad känslig för avsked jag har blivit, tycker det är något av det jobbigaste som finns.

Jag är faktiskt helt överväldigad över vad mycket jag tycker om mina kollegor på Franks. På bara två månader har de blivit inte bara kollegor utan riktigt goda vänner. Jag minns första gången jag träffade dem på ett personal möte, hur tajta de verkada och jag hade en sådan jobbig känsla av att jag aldrig skulle kunna bli en i gänget. Efter de första arbetsdagarna var jag också helt säker på att jag aldrig skulle kunna bli lika duktig på arbetet som de är. Jag tänkte att jag inte skulle bli långvarig på Franks och tänkte ge de tre månader innan jag skulle söka nytt. Nu har jag jobbat två och har verkligen inga planer på att sluta. Jag kan inte påstå att jag kan jobbet lika bra som de men nog alltid har man kommit in i gänget.
Tror det har mycket att göra med att vi alla är i samma situation. Långt hem ifrån i ett nytt land, jobbandes 24/7 i stort sätt. Vi relaterar och förstår varandra.
Det var otroligt tråkigt att behöva säga hej då till Ida. Hennes skor kommer bli svåra att fylla. Jag tycker verkligen det är jätte kul för henne att hon ska få åka ut och resa nu men det kommer bli tomt på Franks. Det var ju inte allt för längesen som Stina slutade. Det är tur att jag har pöjkarna Tobias och Johan kvar. De skulle bara våga ens nämna att de ska sluta :P

Imorgon ska jag träffa mina underbara vänner Channette, Anna och Fabian. Vi ska luncha och det ska bli jätte kul att få träffa dem igen =D Vi har inte träffats allihop på flera månader så det är verkligen på tiden!

Later!


2 days left

Det blir ett väldigt kort inlägg nu. Idag har jag varit igång sen tidigt imorse. Jag följde tjejorna til bussen vid 8.10 tiden och väntade med dem tills deras buss gick. Sen så gick jag till tåget. Såg ingen mening med att inte ta 9.05 tåget även om jag blev löjligt mycket i tid. Jag började kl 10. Sen jobbade jag till 18.30, gick och byte om och blev ståendes på jobbet och pratade med Tobias och den nya tjejen Johanna. Tanken på att gå hem till en tom lägenhet var verkligen inte lockande så jag fastna i några timmar och bara snacka massa strunt. Var inte hemma förrens halv elva eller så. Då gick jag och handla och gjorde i ordning lite mat när jag kom hem. Har snackat med Channette på skype tills nu ungefär. Nu är jag jätte trött och tänker försöka sova. Imorgon ska jag upp tidigt för att gå på julfrukost med jobbet. Det ska bli jätte mysigt, sen ska jag och Ida döda tiden innan vi börjar jobba med att åka till Jessheim och fika och shoppa. Jag jobbar sent imorgon och har mycket att göra när jag kommer hem. Som att packa så får se om jag orkar ta bilder på lägenheten då eller om det får vänta yttligare.

Vi får se, nu ska jag sova ialla fall.
Sov gott!

Rundtur

Nu har jag varit duktig och städat mitt rum. Jag har dammat och dammsugit och plockat i ordning så nu kan jag känna mig nöjd när jag åker här ifrån på onsdag. Oh som jag längtar tills jag får åka hem, det är helt sjukt. Det enda som jag tänker på så fort jag inte är distraherad med annat. Det är till och med så att jag längtar tills jag får gå till jobbet imorgon så jag får annat att tänka på. Plus att jag får träffa mina härliga kollegor. Skulle bli helt knäpp av att bara sitta i den här stora tomma lägenheten. Jag är lite orolig över hur det ska gå att sova själv här, har alltid tyckt det är obehagligt att sova själv. Var sjukt mörkrädd när jag var liten och det skulle vara en lögn om jag sa att jag kommit över det. Nä usch jag hoppas de två närmsta dagarna går fort! Jag vill hem nu!!!

Jag har lovat Elin att ta kort på lägenheten och lägga upp dem här så jag kan ju börja med mitt rum nu när det är så städat och fin ;) Tänkte att jag tar bilder på resten av lägenheten imorgon när jag endå inte har något bättre för mig i min ensamhet.

Mitt rum

Min säng och bokhylla. Jag bor i vad vi tror är det rum som kökspigan bodde i. Vi bor i en gammal byggnad. Mitt rum har nämligen två dörrar. En till hallen och en till köket. Jag använder bara den som går till hallen. Det är i dörröppningen till köket som bokhyllan står i. Förtillfället måste jag dock ha köksdörren lite öppen så jag kan dra el där egenom. Jag blev av med elen i mitt rum ungefär två veckor efter vi flyttat in och vi har inte fått tag på elektrikern (puh norrmän...) Så för att jag ska kunna ha en lampa och elementet på så har jag en förlängningssladd från köket. Jag har det absolut tråkigaste golvet, alla andra rum har trägolv men inte jag.
Mitt rum ju

Här har vi del 2 av mitt rum. Garderob grejen är köpt på Ikea som i stortsätt allt annat i mitt rum. Den är väldigt smidig med hängare och två hyllor där nere och en hathylla över. Gardinerna i fönster är också från Ikea och är mest köpta för att försöka hålla så mycket kyla bort, detsamma gäller mattan. I fönstret förvarar jag mest högar med böcker som inte fick plats i bokhyllan. Det lilla bordet och spegeln kom med lägenheten när vi flytta in. Jag hade förrut en jätte fin sekretär men den tog hyresvärden tillbaka :/. Lite trist men det stod i kontraktet att hon får hämta möbler om hon vill. Rummet till höger är en sorts hall och där finns en bod och en bakdörr som leder till en trappuppgång som vi aldrig använder och därav alltid står låst. Vi andvänder mest det rummet som torkrum för tvätten. Bakom garderoben är yttligare ett rum och där står våran tvättmaskin och våran varmvattenberedare.

Det var väl det hela, mer spännande än så blir det inte. Resten av lägenheten kommer förhoppningsvis imorgon då.

To be continued ;)


3 days left

Idag mår man som man förtjänar. Drack mer vin igår än jag borde kanske, men det blir lätt så när man spelar öl spelet :P Men jag hade jätte trevligt och kul igår. Det var Tobias från jobbet och hans flickvän My som bjöd till fest. Vi käka tacos sen rökte vi vattenpipa och umgicks. Det var jätte trevligt och vi höll oss upp till halv fyra då vi bestämde att festen var över då Johan somnade på soffan :P Sen var det jag och Johan som var upp kl 8.20 för att jag skulle följa honom till tåget så han kunde åka till Franks och öppna. Usch vad jag tyckte synd om honom, Inget jag hade velat göra trött och bakis. Själv gick jag hem och sov ;)

Imorgon åker Henea, Jessica och Madde hem till Sverige och lämnar mig här själv :( Så nu raggar jag mäniskor som vill Skypa med mig?? Först på kvällen den 20 sen gärna natten den 21 till 22 då jag inte planerar på att gå och lägga mig utan bara sitta och vänta på 8.50 bussen och sen sova på bussen istället :P Så vad säger ni, någon som ställer upp?

Idag skulle vi haft städdag så att stället ska se snyggt ut när vi kommer tillbaka men det har inte gått så
bra. Alla var ute och drack igår och är något sega nu. Ingen som har lust att göra mer än nödvändigt :P

Lite bilder från kvällen;
Franks
Franks; Tobias, Ida och Johan
Gabbe o My
Jag och Tobias super tevliga flickvän My
Zzzz
En däckad Johan på soffan ;)

Vi den här tiden om tre dagar är jag hemma =D

See ya all soon!

4 days left

Är lite små seg idag, satt uppe sent igår och lekte med min nya skanner som jag köpte igår. Jag och Jessica var så duktiga så som tog trikken hela vägen till Skøjen för att gå till en specifik affär som heter Elköp. Det är typ som svenska elgiganten, det hade ialla fall en mutilskrivare för 499 kr. Efter lite trixande med inställningarna så kan jag nu skanna vad jag vill =D 
Det är jätte kul att kunna få in massa gammla bilder på datorn, jag har stora planer för dem ;)

 Mormor och morfarMormorÄlskade mormor och morfar
Dessa är alla på min Mormor och Morfar

Nu måste jag skynda iväg, ska hinna till vinmonopolet innan de stänger. Måste köpa vin till ikväll då jag ska festa med Franks folk igen. Det ska bli jätte kul och jag bara älskar att det är 18år på systemet här :P

4 dagar kvar idag!!!

5 days left

Idag är min lediga dag och jag undrar vad tusan jag ska hitta på, Jag och Jessica funderar på om vi ska leta rätt på en elektronik butik och köpa varsina scaner och skrivare i ett. Något jag velat skaffa nu ett tag för att kunna scanna in gamla bilder. Jag håller på med ett project här hemma som ska pryda en av mina väggar i mitt rum. Jag har lånat ett gammalt fotoalbum av min kära morfar och har letat fram massa gamla bilder där ifrån som jag ska göra tavlor av. Bland annat gjorde jag en förstoring av ett foto på min mormor i 20 års ålder och min mamma som kanske är i 2 års åldern. Det är ett helt underbart kort men jag blev inte helt nöjd med förstoringen då färgerna blev lite ljusare än på orginalet. Så i fortsättningen vill jag först scanna in bilderna på datorn och retuschera dem lite först.

Mormor och mamma
Bilden är väl från 1962 eller så, jag tycker den är helt underbar

Min kära mormor gick bort för 2,5 år sen och skulle blivit 72 år imorgon. Som hon fattas oss, speciellt vid den här årstiden, julen var helt och hållet hennes grej.

Om 5 dagar får jag åka hem förresten ;) Nu börjar nedräkningen!


Long time no see

Har inte skrivit på några dagar. Hela helgen har jag jobbat plus att jag gått och blivit förkyld. Har inte orkat blogga när jag kommit hem och i måndags när jag var ledig låg jag mest och sov hela dagen för att försöka bli så frisk som möjligt tills på tisdag då jag jobbade igen. Idag hade jag öppning och imorgon ska jag ha öppning igen för att sen vara ledig fredag, lördag och söndag. Det ska bli helt underbart skönt och jag ska försöka få lite nytta gjort. Jag måste köpa en hel hög med julklappar för det har jag inte fått gjort och sen ska jag städa och göra jul fint i mitt rum så det ser bra ut tills jag åker hem till Sverige. På lördag är jag bjuden på fest hos en jobbarkompis så det ska bli jätte kul.

Idag åkte Thuy hem till Sverige till våran överaskning, Henea hade hittat en lapp när hon vakna där det stod Vi ses i Sverige. Hans chef hade tydligen sagt till honom när han kom lite förkyld till jobbet, "Thuy åk hem och krya på dig". Thuy hade tagit honom bokstavligt :P Han hade endå tänkt åkt hem på fredag då hans jobb går på julledigt. Jag är så avundsjuk, jag vill också åka hem :(
Alla andra här hemma åker till Sverige på måndag medans jag måste vara kvar tills på onsdag. Det suger hårt att vara tvungen att vara kvar här själv. Känner inte alls för det. Men jag har inget val jag jobbar den 20 och 21. Sen är jag den som åker tillbaka först för att jobba den 29. Alla andra har lång ledigt i jul, hatar verkligen att inte jag har det. Det är bara bita ihop men fy vad det känns surt. Vad tänkte jag med när jag sökte jobb på en flygplats liksom?? Klart de har öppet oavsett.

I alla fall så sitter jag på en buss kl 8:50 på onsdags morgonen och rullar in på Eskilstunas gator någon gången efter kl 15.00 =D Så alla Eskilstuna människor..

Vi ses snart!


Hallå?

var är alla när man är pratsugen? Inte en kotte inne på msn. Förvisso är klockan kvart i två men endå. Har folk gott och skaffat sig liv? Jag som inte är det minsta trött, slutade halv elva och pågrund av strul med mitt tågkort satt jag inte på tåget förrens kl 23.16. Var framme i Oslo kl 23.38, eftersom gymmet ligger på vägen hem bestämde jag mig för att sticka in dit en stund så jag var väl inte hemma förrens 00.30 någon gång. Trots det är jag inte det minsta trött. Börjar sent i morgon också så det är väl ingen fara men jag skulle vilja komma upp skapligt i morgon så jag kan gå till gymmet innan jobbet. Skulle egentligen gjort det idag men valde att sova lite längre iställe. Jag sov ingen vidare i natt då jag vaknade inte mindre än tre gånger pågrund av att jag frös!! Usch det är så löjligt kallt här, jag har aldrig varit ett stort fan av kyla men det här är ju löjligt. Gud vad folk måste bli tröttat på att jag klagar på kylan ( Sorry sambos och franks folk).
Imorgon är det jag som tar mig till clas ohlson och skaffar ett el element. Då har jag trots allt fått min första lön ;) För att vara dubbel lön plus halv skatt då det är december var det verkligen inte så mycket att hoppa högt över, men det är endå löjligt mycket penger när man inte fått lön tidigare. Bättre blir det då det är norska pengar jag ska föra över till mitt svenska konto sen. Den norsk valutan ligger ganska mycket högre än den svenska så det är ganska nice.

höst
så här varmt och skönt var det för tre månader sen när vi för första gången var i Oslo. Jag kan knappt fatta att jag varit här i tre månader. Helt sjukt vart tog tiden vägen? Om knappa två veckor är det jul och då ska jag åka hem. Ska bli så skönt och jag är ledig mycket mer än jag trodde först vilket är super härligt. Det biler 22 till den 29 december. Nästan en hel vecka. Jag hoppas bara jag kan hålla mig borta från att bli förkyld tills dess. Börjar känna halsont och trötthet komma krpandes. Vore inte så konstigt om jag blev det då både Jessica och Thuy varit sjuka i veckan. Jag hör hur Thuy ligger och hostar på soffan just nu stackarn. Men jag vill inte vara borta från jobbet så jag hoppas att förkylningen aldrig bryter ut ordentligt.

Nu ska jag sova :)

Sleep tight!


Love it!

Jag absolut älskar mitt gym. Framför alla cyklar och "slalom" (heter det så?) maskiner fanns det en inbyggd tv som man kunde plugga in sina hörlurar i. Så samtidigt som jag cyklade kollade jag på ett helt avsnitt av Ellen degeneres talk show. Som jag älskar och inte har kunnat kolla på sen jag flyttat hit då vi inte har en tv. En timma försvann ju hur fort som helst. Nu är planen att lyckas ta mig dit en gång om dagen ialla fall till en början och sen kanske minska till fyra gånger i veckan eller så. Det känns jätte skönt att äntligen ha kommit igång med träningen igen.

Nu måste jag sticka iväg igen, måste sitta på tåget om en halv timma om jag ska hinna till jobbet ordentligt ;)


Början på något nytt

Nämligen mitt nya sundare liv ;) Jag har äntligen fått arslet ur vagnen och fixat det där gymkortet så nu har jag till gång till ett skit bra gym 24/7 på vardagar och fram tills midnatt på helger. Fixade det igår och ska gå dit för mitt första pass nu. jag börjar jobba kl 15.30 så jag har gott om tid på mig. Det är verkligen en av huvudorsaken till att jag vill komma igång med gymmandet, att ta vara på tiden innan när jag jobbar sent. Tidigare har det lätt blivit att jag bara "väntat" ut timmarna tills jag skulle åka. Så nu börjar projekt beachen 2011. Hela förra hösten var projekt beachen 2010 men det gick väl inge vidare . Men den här gången ska det gå, jag är mer bestämd nu än någonsin.
kånken
Packat och klart and ready to go!

Över till en annan mindre bra sak. Jag har lyckats gå ifrån min mobil någonstans på flygplatsen. Jag har absolut ingen aning om var den är och kommer väl förmodligen aldrig se den igen. Men that's life. Jag går alltså inte att nå på det numret. Jag har nu blivit illa tvungen att använda min norska mobil. Som är en sketen samsung i den mest omoderna modell. En sån man får på clas ohlsons fö 399kr. Numret till den är ialla fall 47250899. Hur det blir för er svenskar vet jag inte riktigt, tror man slänger in ett plus 47 eller nått.

Men men nu är det högtid för mig att komma iväg.

Ciao bitches!

Söndag igen?

Helt sjukt vad tiden går fort, tyckte nyss det var söndag. Igår var det i alla fall lördag (logiskt nog) och jag var iväg på julbord med jobbet. Julbordet vissade sig vara pizza på en bowlinghall i jessheim. Inte mig emot att det var pizza och inte riktigt julbord för jag har en känsla av att norska och svenska julbord inte är helt likadant. På Ikea här i oslo har de en jultallrik och den ser så sjukt äcklig ut, blä...

Kvällen började hemma hos Ida där hon bjöd på ett jätte gott vin vid namn tr3 apor om jag inte minns fel. I brist på en kortlek körde vi ett ölspel med ett mynt som vi singlade. Gissade man rätt på vilken den hamna på fick alla  andra dricka och gissa man fel fick man själv dricka. Väldigt simpelt men faktiskt ganska roande. Jag lyckades i alla fall få i mig tre glas vin och var lagom lullig när vi begav oss till bowlinghallen där resten av folket befan sig. Innan vi bowlade samlades vi i ett rum och körde charader. Till i stort sätt allas förtret, illa nog att det var jag som föreslagit det som en lek ;)

Sedan bowlade vi och under tiden fick vi valfritt att dricka och pizza serverades. Inte helt fel när det är gratis om man säger så. Jag sög på bowlingen men det var kul endå.
Efter två rundor bowling gick fäden mot en krog i jessheim som jag inte minns namnet på. Jag har tidigare bara varit ute två gånger sen jag flytta till norge och de har inte direkt varit jätte lyckade. Båda gångerna var på en hårdrock/emo bar som heter møllers och är nog det absolut det tråkigaste stället man kan hitta i Oslo. Så i jämförellse med de stället var det vi var på igår riktigt bra. Det var bra musik och gott om dricka. Då alla som kom hade en budget på 300 kr var och det var en si så där 10 människor som inte dök upp blev det på så sätt ganska bra med pengar till oss andra. Vi drog ifrån krogen någon gång vid 2:40 tiden men kvällen slutade väl först någon gång vid 5 tiden. Det var en riktigt trevlig kväll och jätte kul att få komma ut och umgås med Franks människorna utanför jobbet.

Innan julbordet igår lurde Madde iväg mig och Henea till en second hand butik, det hade varit riktigt mysigt och trevligt om det inte vore för den jävla kylan som höll på att ta kol på oss. Vi var så frusna om tårna att vi var tvungn att söka skydd i ett café för att tina upp lite. Väl i second hand butiken hittade jag ialla fall en jätte fin riktig engelsk duffel jacka. Den kosta 450kr men hon i kassan ville så gärna bli av med den då hon fått in nya varor och tyckte duffel jackan tog för mycket plats så jag fick den för 250kr. Som hittat =D

Brittish
Så fin

Nu är det dags för läggning, yttligare än Franks öppning att klara av imorgon. Borde som vanligt ha gått och lagt mig för längesen.

See ya!

Sleepless in Oslo

Jag har öppning i morgon på Franks och borde ju därför redan ha gått och lagt mig, men jag är fasiken inte ett dugg trött. Jag är helt och hållet en natt människa, därför är ju inte tanken på att gå upp klockan 6 imorgon så himla kul. Desto roligare är det då att jag slutar kl 15 imorgon och sen är ledig i helgen, skönt. Har bestämt mig för att äntligen ta steget att skaffa gymkort imorgon. Något jag gått och sagt att jag ska göra enda sen vi flytta hit. Det finns ett skit fräscht gym ca 10 min från oss som har öppet 24/7 förutom på helger då de stänger vid midnatt. Det är perfekt för mig som ofta jobbar sent. Det heter Jimu och jag har inte vågat mig in dit förrens idag då jag tänkte att det skulle vara svindyrt. I dag gick jag ialla fall in och frågade och det vissade sig kosta 350 kr i månaden vilket jag inte tyckte var så farligt alls. Så jag ska gå raka vägen dit i morgon och fixa det. Det ska bli skönt att få något att göra om dagarna annat än att jobba.

Nog om det, igår lyckades jag ialla fall ta mig upp i tid så jag kom iväg till jobbet så jag kunde osl handla på flygplatsen. Hade tänkt köpa massa julklappar men jag hittade helt ärligt inget. Jag gick i den där jäkla parfym affären i evigheter tills näsan sved av alla dofter. Det är ju skit svårt att köpa parfymer till folk när man inte alls vet vad de förredrar. Det sluta med att jag mest hitta saker till mig själv. :P

osl shop

Det blev

  • En epilator
  • Ett par vantar
  • En ipod laddar med kontakt
  • En Donna karen parfym¨
  • En fondation

Sen köpta jag en present till min bror och till min hund Jackson köpte jag världens sötaste tröja. Jag vet att jag är as töntig men kunde inte låte bli när det ändå var rabatt. ;)
Jackies tröjaVärldens sötaste Jackson
Hur söt kommer han inte bli i den??

Efter min shopping återvände jag till Franks där det visade sig att min kollega varit hur gullig som helst. Jag har gått och pratat om hur mycket jag tycker om Glee och hur jag älskar musikalen Wicked. Så när jag kommer till jobbet visar han mig inte mindre än fem brända skivor, fyra med glee soundtrack och en med Wicked som vi kan ha och spela på jobbet. Helt underbart, så både igår och idag har de skivorna spelats bakom kassan på Franks. Jobbiga nu är bara att jag har så svårt att inte sjunga med, kenpigt när man måste ta hand om kunder.

Snällt 

Appro på Glee så har jag spelat denna cover bå kizz's Beth hela kvällen. Helt sjukt bra, jag får sådan rysningar i hela kroppen. Jag kan tydligen inte länka men jag föreslår att alla youtubar den ;)
 
Nu ska jag sova

Natti Nattis


Ikea in my heart!

Idag kom ett efterlängtat paket med posten. Innehållandes en väska som jag väntat på forever. Min allderles egna underbara fjällräven modell kånken. Min kärlek till kånken börjad för några år sen då jag första gången fick syn på Maddes helt underbara blå kånken som hon använde som skolväska. Hon hade köpt den second hand så jag visste inte hur jag skulle kunna få tag på en liknande. Sen ville jag inte heller vara en copy cat, men jag tänkte jag kunde leta efter en och skaffa en efter vi tagit studenten. Nu blev det ju så att jag flyttade ihop med henne, så jag bestämde mig för att skita i hur härmigt det var och leta efter en endå. Jag hittade en jätte fin vintage kånken på tradera och lyckades buda hem den. Sen skickades den till min svenska adress och där efter skickades den av min mamma hit till Oslo och är nu äntligen här. =D

Världens finaste kånken
Titta vad norsk jag ser ut i min lusekofta

Med i paketet låg även ett par sprillans nya lila convers. Jätte fina och väldigt välbehövligt då mina två andra par convers är två år gamla och aningen slitna, de blå paret har ett stort hål i sulan där det forsat in vatten då det är minsta blött ute. Funderar på att införskaffa ett par brun convers också men det blir inte förrens i vår i så fall. Fick det här paret av min kära mamma :)

Convers
Notera att de blå paret snarare ser gråa ut

Efter trippen till posten gick färden till Ikea. Det går gratis bussar från Oslo till Ikea en gång i timmen vilket jag absolut älskar. På de här två och en halv månaden jag bott här i Oslo har jag hunnit med inte mindre än fem besök där. Jag måste ju nästan tillägga att jag verkligen älskar Ikea, har alltid gjort enda sen jag var liten. För mig var det ren lycka att få åka till Ikea som liten. Och inte har jag hunnit tröttna det minsta även fast vi varit där så mycket på senaste tiden. Jag blir lika glad varje gång vi bestämer oss för att åka dit. Billig mat och fika, och billiga prylar. Kan det bli bättre? Jag tvivlar på det.
Idag var uppdraget att inhandla julpynt till lägenheten, vi fann en massa och sen så tog vi den självklara avstikaren till Ikea restaurangen. Falafel och couscouspytt för 39 kr och sen en kaffe och chokladmousse till efterätt, det var sjukt gott.

Jul, Jul strålande Jul

Jag kommer lägga upp bilder på hur fint det blev så fort jag hittat rätt ställe till allt.
Medans vi väntade på bussen gick vi en sväng i oslo city gallerian och väl där inne gick vi in i Platekompaniet, det är en butik som säljer skivor och dvd:er. Det är helt sjukt bra priser där, konstigt nog så är skivor och filmer billigare här i Norge än i Sverige. Med allt annat är det ju tvärtom. I alla fall så är det livsfarligt för mig att gå in där för jag hittar alltid nått jag vill ha och känner jag mig själv rätt kommer jag också oftast ut där ifrån med nått.
Idag blev det en sagan om ringen box special import vad nu det betyder. Det förlängda versionerna med massa extra matrial för det ringa priset av 299 kr. Förra gången kom jag där ifrån med hela Sex and the city - boxen, den för 399 kr. Jag vill redan tillbaka för att köpa fler filmer, såg massa filmer jag vill ha alla för 59 kr st!! 
LOTR

När vi kom hem idag ställde sig Henea och baka lussebullar så jag har nydligen ätit varma lussebullar och drukit glögg. Helt underbat och jag älskar att ha en förre detta hotel och restaurang elev i vårat hushåll, det är underbart.
Ne nu har jag babblat tillräckligt, dags att sova snart. Ska försöka pallra mig upp tidigit imorgon så jag kan åka till jobbet en två timmar innan jag börjar så jag hinner inhandla lite julklappar i tax free som vi enbart imorgon har rabatt på för att vi jobbar där. Sweet.

Over and out!

RSS 2.0